Mobiele bereikbaarheid van ruim 2200 medewerkers garanderen

Wilt u ook dat uw medewerkers te allen tijde mobiel bereikbaar zijn? Lees welke services ComServe heeft ingezet om de Gemeente Eindhoven volledig te ontzorgen.

De uitdaging

Bij de Gemeente Eindhoven werken op dit moment ruim 2200 medewerkers/wethouders/bestuurders etc. met een door ComServe uitgeleverde mobiele telefoon. Om het belang van de gemeente goed te coördineren en van dienst te zijn dienen de medewerkers van de Gemeente Eindhoven mobiele telefoons tot hun beschikking te hebben, dit ook gezien de nieuwe werkwijze “Het nieuwe werken”. Daarnaast is eveneens de service op de mobiele telefoons zeer belangrijk in verband met de borging van de kwaliteit en continuïteit.

In deze case is de Gemeente Eindhoven de klant. Voor de uitvoering van haar activiteiten, het werven van nieuwe mobiele apparatuur en hieraan gerelateerde Mobile Device Management maakt men gebruik van de services van ComServe.

Onze oplossing

Binnen de Gemeente Eindhoven is er een beleid dat iedere medewerker mag kiezen welke mobiele telefoon hij/zij wenst te gebruiken. Er is een basisbedrag wat door Gemeente Eindhoven wordt gesubsidieerd en hiervoor zijn mobiele telefoons te kiezen in een webportal, maar ook mogelijk is dat medewerkers bijbetalen om een hoogwaardigere mobiele telefoon te ontvangen, zoals een Apple iPhone of een Samsung Galaxy Note.

Het uitgangspunt is wel dat de mobiele telefoon goed beheerd moet kunnen worden. De overheid wil zeker niet dat er informatie ”op straat” komt te liggen. Daarom zijn de telefoons uitgerust met een Mobile Device Management tool (MDM). Deze tool zorgt er voor dat zaken op de mobiele telefoons veilig zijn en bij verlies of diefstal op afstand van de mobiele telefoon verwijderd kunnen worden.

Mocht er een mobiele telefoon defect gaan of niet meer goed presteren dan is de mogelijkheid aanwezig om de Servicedesk te contacteren. De Servicedesk zorgt ervoor dat er op alle mogelijke manieren bekeken wordt of de telefoon op afstand weer werkend te krijgen is. Mocht dit niet lukken dan is er de on site service die binnen de gestelde tijdstippen op locatie de defecte telefoon komt innemen en een direct vervangende of een leentelefoon overhandigd. Deze laatste mag gebruikt worden gedurende de tijd dat de eigen telefoon ter reparatie is.

Toegepaste services

beheer-op-afstand Created with Sketch.
Beheer op Afstand

Het resultaat

Vooraf zijn er ijkpunten bepaald zowel op het gebied van levering als op het gebied van de pre- en aftersales. Middels een gefaciliteerde webportal worden de opdrachten tot levering ingeschoten en binnen de gestelde SLA (Service level Agreement) geleverd op locatie aan de eindgebruiker. Tot tevredenheid van de Gemeente Eindhoven zijn de SLA’s behaald en is de gebruikerstevredenheid zeer hoog. Van bestelling tot aan troubleshooting en van levering tot aan reparatiewerkzaamheden, 24/7 en 365 dagen per jaar. De Gemeente Eindhoven is al sinds 2012 klant. De uitbesteding heeft er voor gezorgd dat de beheerders binnen de Gemeente Eindhoven een regiefunctie invullen en de druk rondom de mobiele devices is afgenomen zodat men de kostbare tijd kan inzetten voor andere werkzaamheden.

Totale ontzorging en kosten besparen in het beheer was het doel en is dit zeker bereikt!